Siste fra Instagram

tirsdag 19. mai 2009

Demens

Foto; funnet på internett.
Eg husker så lite
deler av meg er blitt borte
prøver å leite, men finn dei ikkje


Eit vaklande steg
eg treng ei hand
ei til å vise meg veg


Eg ser berre tåke
små ukjente glimt
eg kan ikkje huske
var dette meg?


Eg snur meg
løfter blikket og ser
mot eit gjenkjenneleg minne
Så verkeleg, så nært
Kan nesten kjenne himmel
i mine hender
prøver å holde det fast
eit minne så kjært


Eg husker

Eg husker
ein sommar
med musefletter
og kjole i himmelblått..
Tekst; Anja-Elin
***
Gratulere med ei strålande oppgåva min kjære! Kjempekry av deg! :-)
Min kjære valgte å skrive om demens i hovedoppgava si. I dag fekk han ein kjempeflott karakter! Her deler eg forordet og bildet, som oppgava hans starter med.
Du er utrulig flink, min kjære :-)

Tusen takk for kjempekoslige helsingar fra alle! Eg beklager at eg ikkje har vert aktiv på nokre veker, men dagane mine føles å berre bli kortare og kortare. Sjølv om eg ikkje alltid er her, så tenker eg på dere og håper at alle har det bra :-) Håper dere hadde ein strålande 17mai, og gratulere til alle sammen med MGP-seieren! I neste innlegg håper eg at eg kan ha ei lita utlodding :-) Så er du interessert, så berre følg med!
Ha ei strålande veke!
God Maiklem fra

15 kommentarer:

Heidi-anitha sa...

Dette måtte jeg bare få kommentere...Helt utrolig godt skrevet..Nydelige tolkninger fra et sinn i full forvirring..


Jeg har jobbet på en demens avdeling med gamle på et sykehjem - og kjenner så godt til det....

Er det din mann som har skrevet det? eller kanskje du har vært til hjelp? Uansett lykke til med oppgaven - det blir nok et godt resultat..


Ha en fin uke fortsatt -

Klem heidi-annitha

Datt sa...

Gratulerer så masse til din kjære! :)

Hanne sa...

Er det du som har skrevet dette diktet? Så nydelig det var!
Ønsker deg og mannen en fin, fin dag!
Pludrehanneklem

Anita sa...

Nydelig skrevet, jobber med demente jeg, og trives sååå godt med det! Nydelig på terassen deres også! KOselige detaljer! Ha en fin uke!

Hulda sa...

Så fint dikt, syns det var veldig beskrivende for gamle med demens. Trist at det blir sånn for noen. Gratulerer til mannen din!

Black Feathers sa...

Heisann du. Takk for koselig kommentar hos meg ;)

Nydelig dikt, er det du som har skrevet det??
Så bra tema mannen din har tatt opp. At noen av ens kjære blir demente må være forferdelig. Tenk å "miste" noen til demens.

Ha en nydelig dag ;)

siren sa...

Så godt å ha deg tilbake igjen, håper ikke du blir så lenge borte neste gang! ;)

Nydelig dikt, og så flott at det gikk bra med oppgaven til mannen din! :)

Å lage sånn skrift er egentlig ganske enkelt, men man trenger en stødig hånd og en god pensel. Jeg lager skriften på dataen, printer den ut, og så fører jeg den over på møbelet med blåpapir. Skriften jeg laget på kassen brukte jeg ikke mer enn en 1/2 time på...så det er ganske enkelt! Lykke til! :)

Lisemoren sa...

For et utrolig vakkert dikt. Bildet var nydelig det også. Gratulerer til din kjære med vel overstått eksamen. Så flott at innsatsen lønte seg, det er ikke spøk med eksamen og oppgaveskriving. Han har jo også valgt et viktig tema, som vi nok noen og enhver kunne trengt å vite litt mere om : )

Mormoren min ble dement og det var svært vondt for oss, for hun ble å urolig av alt hun hadde glemt. Så ville hun hjem fra pleiehjemmet hele tiden, for skjønte ikke vi at hun hadde små barn som var avhengig av henne hjemme ? De kunne jo ikke bare ovrlates til seg selv. (min mor var da nesten 60, men hun kjente oss ikke igjen så ofte). Men sykepleierene og resten av personalet på hjemmet gjorde likevel dagene hennes gode, og var noen engler, til tross for knappe ressurser.

Jeg blir så glad når slike flotte mennesker som du og din kjære går inn i dete yrket.

Du skulle fått gitt ut de nydelige diktene dine, Anja Elin, jeg har virkelig likt og blitt sterkt berørt av de du har delt med oss her på sidene dine. Hils din Einar og gratulerer ham igjen : )

Ønsker dere begge en god langhelg, håper dere får litt fri : )

moa sa...

hei -
...og tusen takk for skjønn hilsen fra deg, du er så raus og god med ordene dine, takk - det varmer!
og gratulerer med hovedoppgaven til din kjære, så flott emne han har valgt! Og diktet, så nydelig..har du skrevet det..?
ha en fin kveld, kjære deg!
stor moaklem

opp ei trapp inn ei dør sa...

Dette var et flott dikt! Så flink du er til å skrive!! Og så kjekt det var at mannen din fikk igjen for alt strevet med oppgaveskriving! Det er så godt når en lykkes med det en gjør:) Fikk også sensur på ped-eksamen i dag, og det gikk over all forventning! Så jeg er så glad, så glad:)

Crinoline sa...

Hei, Anja-Elin. Så flink du er til å skrive.Gratulerer så mye til mannen din med en flott hovedoppgave. Ang.tid til bloggen; vær aktiv når du har tid og overskudd.Det er alltid så hyggelig å høre fra deg. Ønsker deg en fin uke.

Guttemamma sa...

Dette var nydelig skrevet (og jeg er tross alt norsklærer!!), et nydelig poeng på slutten!! Koselig å høre fra deg igjen, skjønner at denne tiden er travel:-)
Rybak er fra nabokommunen, skal ikke skryte på meg noe mer-men du vet her på bygda er patriotismen er stor og lokalavisa er full.... Ha en flott langhelg,kos deg med den flinke mannen din!! stor klem fra Anette

Therese sa...

Hei hei kjære deg. Tusen tusen takk for kjempe koselig hilsen. Det varmet. Her hjemme har nurket kommet til verden og jeg koser meg. Har vært på min første handletur i dag med Nadia helt alene. Veldig koselig. Hun var så snill. Jeg fikk handlet en del klær og sko, litt småærend osv. Blir så stolt og kry jeg da. Skal ikke mye til. Ellers går det bra med Nelia. Foreløpig er hun ikke sjalu, så det er godt. Mannen min har begynt å jobbe igjen, går mye bedre enn jeg trodde. Man gruer seg til mye, men det blir som regel mye bedre enn det man tenkte. Er alt bra med dere? Hvordan var det på 17 mai? Alt bra med den skjønne hunden deres? Ønsker deg en kjempe flott helg,kos deg med mann og hund. KJEMPE KLEM FRA MEG .PS. FLOTT INNLEGG, NOE TIL ETTERTANKE DET DER. KLEM KLEM

Linda sa...

Hei
Så utrolig flott skrevet av deg Anja-Elin!
Du er virkelig dyktig!
Dette var kloke ord og en flott tolkning av Demens.
Vakker og litt sårt...
Så deilig at maken din er ferdig med oppgaven!
Nå kan dere bare kule`n og nyte det!

Håper du har det fint.
Ha en fin kveld!

God klem til deg fra meg.

Ellen sa...

Gratulerer masse til Einar!Han er nå bra heldig som får spesialskrevet dikt til oppgava si!! Kjempefint var det. Snakast:-)