Siste fra Instagram

torsdag 15. mars 2012

Bringebærkyss!

I dag har mykje av dagen gått med i baking. Eg fant ei oppskrift på nettet som ville gi ti muffins, så eg femdobla oppskifta, og plutselig fekk "plutselig" etthundreogtrettito muffins istaden! 
 I muffinsene mine har eg blanda frosne bringebær og vaniljekrem. Dette gjorde dei litt ekstra tunge og mettende, men gode!
 Dei smakte best varme, med vaniljeis og bringebær. Ein nydelig dessert!

Oppskrift på Eplemuffins

Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins.(!) (ved å femdoble denne oppskrifta fekk eg 132 stk!)
Varm stekeovnen til 180 ºC.
Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig.
Hell i smurte muffinsformer.
Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min.

Du treng;

125 g smør
4 dl hvetemel
1,50 dl sukker
2 ts bakepulver
2 dl kefir evt. melk
1 stk stort egg

Tips: Eple og kanel kan erstattast av :
per porsjon:
-1 stk eple + 0,50 ts kanel
- 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule)
eller
- 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao 

Bon apetitt!

Godnatt alle herlige lesarar!

Godklem,

1 kommentar:

Ann Kristin sa...

Mmm, ser kjempegodt ut!
Klem :D