Siste fra Instagram

torsdag 17. mai 2012

Gratulere med dagen!

 Eit lite glimt fra dagen vår. 
 Da formen er langt fra den beste, har vi hatt ei rolig "feiring" her heime i år. 
Vår 17mai kake er Pavlova. Enkel, deilig og frisk i smak!

Ingredisenser;
4 eggekviter
250 gram sukker. 

Dette skal piskast stivt. (Eg bruker å tilsett sukker, litt etter litt). Når det har blitt ein litt stiv marengs, kan du bruke sprøytepose eller brødpose til å sprøyte ut små pavlovaer eller ei stor kake. Til denne oppskrifta bruker eg å lage 12 små pavlovaer. Passer perfekt!

Som kremfyll, kan du feks lage eggekrem;

4-5 eggeplommer
4 ss sukker
2,5 dl melk
3 ts maizenamel

Bland alt i ein kasserolle, og husk å rør heile tida til det koker opp. Trekk så kasserollen til side i det det begynner å boble. Avkjøl. 


(Denne skal blandast med ein pakke vanlig krem som er ferdig piska sammen med 1 ts vaniljesukker)Eller du kan feks bruke vaniljekesam eller vaniljekrem i stadenfor eggekremmen. Bland det forsiktig inn i den ferdig piska kremmen. På toppen, kan du pynte med friske bær eller frukt.



Håper du har hatt ei fin 17mai! 

Godklem

3 kommentarer:

Hulda sa...

Så koselige bilder du viser. :) Nydelig bilde av godgutten din!

Lev Livet Lett Lokki sa...

Så vakker han er - helt nydelig!!
Og så vakre bilder du har tatt - for ikke å snakke om hvor god den kaken så ut!
Håper dere hadde en fin dag selv om formen ikke er der. Håper den kommer ~ ønsker deg en nydelig helg!
Klem Lokki

Anna Therese sa...

Det var et flott bilde av en herlig liten gutt :) Ha en fin dag videre :)