Siste fra Instagram

mandag 24. desember 2012

Eit juleeventyr fra Sthanstoppen ❤


 
 
 
 
Det var ein gang ein liten prins, frå kongeriket Sthanstoppen. Han stabba omkring mens han venta på julekvelden. Dagane fauk som små snøkrystaller, og prinsen dagdrømte om troll, små dansande alver og hobbitter som holdt til i Sthansskogen.
Det er nesten som historiene pappa leser til meg, tenkte gutten og krabba inn under senga, for å finne den store magiske eventyrboka, som hadde glidd ned fra kongens fang, i nokre søvnige sekund kvelden før. Med ivrige barnehender bladde prinsen fra side til side, for å sjå om han kunne finne eventyret om julekvelden. Han huska at dronninga sitt største ønske var ei kvit jul. Og det var nettopp dette prinsen ville gi henne. Men korleis kunne han lage ei kvit jul? Han titta lenge i boka, før han såg eit kjent bilde. Kongen hadde tidlegare kalt det snø, alt det kvite som låg så tungt og tett over eit lite hus djupt inne i skogen. Hadde ikkje han sett noko lignande tru…
Prinsen lista seg stille inn på kjøkkenet. Der lukta det ei blanding av nystekte julekaker og granbar. Han såg seg fort rundt, for å forsikre seg om at han var heilt aleine. Symaskina durte i veg, hørte han, så da var nok mamma opptatt med å lage noko hemmelig, som ho så fint kalla det. Det er nok julegave til meg det, tenkte prinsen lurt. Han visste godt at far hans var i langt inn i Sthanskogen for å hente ved. Han hadde nemlig sett kongen kle godt på seg, før han traske ut døra, med ei øks i eine handa. Storm hadde fulgt ivrig etter. Rask åpna prinsen den nederste kjøkkenskuffa. Med to sterke barnehender finn han akkurat det kvite han ser etter… og vips.. har han snudd mjølposen opp ned og det snør fint utover heile kjøkkengulvet til ho mor. Prinsen smiler lurt, og finner ein ny pose. Han lager hull i denne, mens han drar den etter seg inn i stova, der dronninga sitter å syr.
- Oi, seier mamma, kva gjer du på??
- Lager snø, svarer prinsen riktig så fornøgd, med eit stort smil. Lager snø til mamma. Kvit jul! Prinsen stopper litt opp, mens han skakker på hodet.. Mamma ser ikkje så fornøgd ut. Akkurat då kjem pappa og Storm inn døra med ein stor sekk ved.
- Har dere sett, seier pappa. Både prinsen og dronninga ser på kongen som står og kikker ut vinduet. Ute har det begynt å dale ørsmå snøkrystaller, tett i tett.. No må mamma smile, og pappa smiler tilbake. Den lille prinsen smiler bredt, mens han presser snuten mot vinduet og ser at heile kongsgården glitra. Så vart det kvit jul likevel.. 
❤  

Og kva passer betre enn at det akkurat no dalar ned vakre snøkrystaller utanfor vinduet vårt, akkurat på julafta...? 
Tusen tusen takk! Så fekk eg ønsket mitt oppfylt 

Ønsker deg og dine ei eventyrlig jul og eit herlig nyttår med store og små gleder!

Varme juleklemmer fra oss på Sthanstoppen 

7 kommentarer:

Linn sa...

En riktig god jul til dere:) kos dere::)
Klem fra Linn:):)

Gry Karlsen sa...

Vakkert pyntet julehus!
Ønsker dere fine romjulsdager! :)

Linda sa...

Nydelig julestemning hos dere:)

God romjul:)
Klem Linda

Sivs hus sa...

Hei, Nydelige bilder som alltid hos deg. Fortsatt god romjul og fredelig nyttår. klem Siv:-)

Line sa...

For en fin fortelling! God jul til deg og dine også, håper dere har hatt noen fine juledager allerede:)

Nye bloggen min finner du på 7th-heaven.no

Klemmer fra Line

7th-heaven sa...

Godt nytt år Anja-Elin:) Håper du har hatt en fiiin romjul og nyttåsfeiring!
Hvordan er det med deg? jobber du fullt nå etter jul?
Her har jeg selv begynt i ny jobb. 2. dag idag.. og gjett om jeg er sliten og sitter her med masse inntrykk! :D I grunn glad jeg bare hadde to dager før det er helg nå, så kan jeg bruke helgen til å fordøye alt og hente meg inn:)
Nå har jeg startet opp ny blogg igjen. Kom gjerne innom! :)
God klem fra Line

Maria Forsberg sa...

Hei Anja!!
Så koselig julestue<3
Ønsker dere et godt nytt år!!
Håper vi sees snart!
God klem