tirsdag 22. januar 2013

Hummingbirds!

Kaka består av tre ulike lag. Brownie, ostekake og på toppen bringebærkrem. Pynt tilslutt med friske bringebær! Lekkert lekkert!

Brownie
200 gram kokesjokolade
200 gram smør
250 gram melis
3 egg
110 gram kveitemjøl

Først smelter du sjokoladen i ein varmebestandig bolle, over kokende vann. Rør til du får ein glatt sjokoladeblanding.

Bland melis og smør sammen i kjøkkenmaskina, til det blir ei kremaktig masse. Tilsett eit egg om gangen, og rør godt mellom kvart egg. Tilsett så melet litt etter litt, og la det bli ei jevn blanding. Tilslutt tømmer du sjokoladen oppi, mens kjøkkenmaskina blander alt godt sammen.

Tøm blandinga i ei lita langpanne, og stryk brownieblandinga godt utover. Ostekakeblandinga skal tømmast opp på brownien.

Ostekake
400 gram naturell kremost
150 gram melis
½ ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljesukker)
2 egg

Sett ovnen på 170 grader. Mens du venter på at ovnen skal bli varm, lager du klar ostekakeblandinga. Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt/vaniljesukker i kjøkkenmaskina, og kjør på lav hastighet til du får ein jevn masse. Tilsett så eitt egg av gangen, og rør godt sammen til blandinga er jevn og kremaktig.

Fordel ostekakemassen forsiktig utover browniesblandinga.

Steikast midt i ovnen på 170 grader i ca 40 min, eller til ostekaka er fast å ta på, lys på midten, og svak gylden i kantene. Avkjøl kaka på rist. Sett kaka i kjøleskapet, tildekt, i minst to timer, og gjerne over natta.

Bringebærkrem
3 dl kremfløyte
100 fram melis
150 gram bringebær
ferske bringebær til pynt

Rør bærene sammen med melisen. Benytter du frosne bær, er det viktig at dei er opptint og at du har tømt av den meste av bringebærsafta. Pisk kremen så den blir fast, før du tilsetter bærblandinga. Pisk vidare til kremen blir fast, men ikkje stiv. Ha kaka over på eit brett eller fat. Fordel bringebærkrem over kaka. (Dette kan gjerast ei stund før servering) Rett før servering pynter du med friske bær. Del opp i små lekre posjonsstykker og server. 


 Kaka falt i smak hos min betre halvdel. Så er godt mulig at eg lager denne godbiten igjen!
Og med desse bildene og kakeoppskrifta vil eg ønske alle mine kjære lesarar
GODT NYTTÅR!!

Godklem fra

6 kommentarer:

SNILLPIKE♥ sa...

Mmmmm, den såg god ut. Og glutenfri i tillegg. Da like vi, trur denne må prøvast, takk for at du deler oppskrift. Ein strålande dag til deg og dine.

Anne Eriksen Valstad sa...

Ååå, den kaka så bra god ut og så veldig nydelig pyntet! Flott blogg du har også! Ivrig følger :) Klem Anne :)

I & du... sa...

mmm.... den såg god ut! :)

Lenge siden jeg har vært på besøk på bloggen din, så fine julebilder du har! <3

ha en fin dag!

salige lavendel sa...

Dette ser ut som en smakfull blanding!

7th-heaven sa...

Den ser kjempegod ut!
Så friskt og godt med bringebærkrem på toppen også:)
Ønsker deg en fiiin helg.
Klemmer fra Line

Elin sa...

Hei!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no