Siste fra Instagram

lørdag 13. september 2008

Vår kjære Storm ;-)


Då har tassen vert hos oss i 14 dagar, og vi har endelig begynt å tilpasse kvarandre! Dagane går veldig fort, og lille tassen er ingen ”baby” lengre.Mat! Her går hundegryna unna som varm hvete. Vatn er det aller beste han veit (forløbig). Det vil sei, vatn på trappa, vatn på vegen, vatn i mammas blomsterpotte, og ikkje minst Sognefjorden. Har også fått smakt litt på spagetti og kjøttdeig, noko som hadde både rar form og deilig smak. Andre ting som han likar godt er brødsmuler, gulerøtter, gråstein, gras, kattemat, teppekanter, hjortebæsj, joggesko, pinner, jord og inne-blomster. Det er vel det vi har fått møtt fram til no.


Soving! Dette har komt seg dei siste fem nettene. No sover krabaten fram til nesten 7, før vi må ut på tissetur. I starten var det mange våkennetter, samt fleire tisseturer i løpet av natta. Er så glad for at dette har blitt så mykje betre no, då rutinene til oss begge har blitt betre. Om dagen sover ikkje lille tassen fult så mykje som før, då han er svært aktiv. Men han er blitt flinkare til å sove aleine, medan eg kan styre med andre ting, ei lita stund vertfall.


Tissing! Dette går betre! Sjølv om det vart ein del uhell dei første dagane, fant vi fort ut at tassen måtte ut ca 1 gang i timen. Etter dette vart det mykje betre. No seier han ofte fra ved å bli urolig, og da er det jo berre vår feil at vi ikkje rekker det i tide. Og kor deilig er det ikkje at han klarer å holde seg faktisk mellom 7-8 timer om natta! FANTASTISK!


Kosing og biting! Han er blitt så mykje meir gutt, enn baby på siste veka, så leiking er det han likar allerbest. Inni mellom all leikinga og sovinga blir det også tid til litt kos, sjølv om kos ikkje er så langt unna leik igjen.. trur ikkje han har funnet ut kor den grensa går, endå. Han er jo berre SÅ skjønn når han sover, at eg MÅ jo berre løfte han opp, slik at han kan fortsette å slumre på fanget mitt, og eg kan kose han i senk, mens han er så god, varm og trøtt i armene mine. Biting på hendene, veit han gjer vondt, men det er likevel ikkje enkelt å holde seg unna alltid, sjølv om det ofte endar i trøsteslikking med store uskyldige augo. Samt elsker han å bite i skjørt, jakke, genser, og bukse. Dessuten er han ein konge på sokker og sko. Og kor godt er det ikkje å båre seg inn i langt hår?? Det vil nok ta litt tid å avvende han med sånt.


Leiking! Han ELSKER å vere ute! Inne har han fått to leikekamerater, ein blåballeting og ein taslesak. Desse liker han veldig godt, i tillegg til tyggebeina sine, samt alt anna som går ann å dra og slite i, som tepper, blomster, duker osv. ;)

Snusing! Alt graset er berre utrulig spennende, også alle lyder, lukter og spesielt graset bak naboens gjerde! Når han får gå fritt heime hos mamma og pappa, då er alt berre himmelen for han!


Trapp! Dette har han skikkelig fått dreisen på no. Så no går det som oftast som ein leik, så lenge det ikkje er dårlig vær.Tur! Han elsker å gå på tur med oss, og sjølvsagt er det han som går på tur med oss, og ikkje omvent. Da er det mange stopp på veien. Han må sjølvsagt helse på alle blad, grasstrå og blomster som vi møter. Og dukker det opp ein langbein eller ei bille, så blir vår nysgjerrige, glade gutt ein liten, flat sak som knurrer og er VELDIG skummel. Stakkars insekt ;)

I går var det vår første dag på sjøen, og i skogen. I båten stressa tassen med at han ABSOLUTT måtte ut i sjøen, då han ELSKER vatn. Tassen trudde han var nødt å drikke opp heile fjorden. Han skjønte ikkje kvifor vi sløsa bort så masse flott, deilig vatn, med denne båtkjøringa vår! Etter kvert vart han roligere, og nøyt turen i staden, sjølv om vi holdt eit ekstra auge med karen.
I skogen vart han forvandla til ein liten bjørn, som var på leiting etter alle ledige grøfter og grotter, som kunne bli hans hi for vinteren. Etter masse snusing i gras og grøft, over stein og trestubber, så fant han ei velta rot som han kunne gøyme seg i. Ein ting var sikkert. Skogen var veldig spennende! Og litt skummel… :)

Helsing! Har faktisk møtt 1 hest, 61 gjeiter, 3 kyr, 2 katter og 1 ekorn. Gjekk flott! Sjølv om eg ser at tassen trur han er større enn han er. Glad han gjekk i band! ;)


Skumle ting! Støvsuger, vaskemaskin og moped er skumle saker, synest tassen. Då er det godt å kunne gøyme seg bak dei nærmaste bein, eller helst opp i armane. Dusjing er vertfall ikkje noko særlig, men det er visst ikkje kloklipping eller børsting heller.
Lille tassen er ein skikkelig smarting, som skjønner fort kor grensa går, likevel MÅ han jo berre prøve seg og sjå om han får lov likevel. Han er ein sjarmerande, STOR bamse med skikkelig lure-dådyraugo som smeltar meg heilt. Vi ser fram til at valpefakter kan ligge litt på hylla inni mellom, mens vi kan få meir ut av dagen enn FY og NEI og sånn ;)

*Korleis klarer du å motstå lille, søte meg...?*

6 kommentarer:

Hulda sa...

Å, så nydelig han er, og navnet ser ut til å passe perfekt på han også. Han er nok som en liten storm der han farer fram. ;) Hvilken rase er det? Blir han stor?

Hulda sa...

Skjønner at det er vanskelig å si nei, hehe.. har en bichon frise selv, og vet hvordan det er. :) De er jo endel mindre da, men likevel. Så nusselige og sjarmerende, men kan være veldig rampete og sta også. :)

sologbolig sa...

For ein skjønn liten hund.
Ser av tidlegare innlegg at du har hatt ein fin ferie i Italia. Enig med deg, Italia er flott. Venezia, Treviso,Pisa, Verona - kjempebra. Vi likar oss også ved Gardarsjøen og i Toscana. Ha ein fortsatt fin saøndag.

Lille meg sa...

Først må jeg si tusen takk for at du fant fram til bloggen min, og for din hyggelige hilsen!
Det er så koselig å "bli kjent" med nye bloggere.
Så søt en bissevov dere har fått!
Han er en ordentlig sjarmør.
Det er nok spennende å få et sånt nytt familiemedlem i huset.
.....
Jeg synes du har en spennende og koselig blogg. Jeg kommer nok igjen hit på besøk senere.
Men akkurat nå er det litt travelt. Må reise mye tidligere enn jeg trodde i morgen.
Skal innom min mamma først. Hun er 92, og trenger hjelp til handling, og så er hun VELDIG selskapsssyk...
Jeg skal, som jeg skrev på bloggen, på en reise i helga. Det er ikke ferie, men knallhard jobbing......
Ja, Italia var et flott land å besøke. Skulle gjerne vært der igjen....
Ha det fint, og takk igjen for besøket hos meg.

Anonym sa...

Hei,

Tusen takk for hyggelig kommentar på min Blogg, så herlig Storm er, som en liten myk bjørn, veldig skjønn!

Ha en fin kveld :) Klem

Linda sa...

fin blogg du har..
og en enda finere hund:)
har selv hund..de kan selvsagt vere plagsomme til tider..men selskapet deres er så godtå ha:)
hvilken rase er det??